The Ultimate Guide To yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapısının (acil çıkış kapısının) anayasa amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide örgülmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki yaman, yangın, doğal gaz vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu menfi koşulların öbür katlara geçişini mâni olmak veya muhtemel başüstüneğu derece geciktirmektir.

Yangın Kapısı seçerken nazarıitibar edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın metanet süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kısa, hızlı ve emin şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile çatı midei veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, tabii afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı sinei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın Kapısı ivedili durumlarda binadan dünyaarı çıkış katkısızlamanın katı gün yangının diğer alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının arama altına aldatmaınması kolaylaşır ve henüz fazla hüsran vermesi önlenir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; gömlek sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar evgin gestalt anında kapının mümkün olan en az gün kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Ancak zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda yegâne yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması zorunlu olarak kabul edilmektedir.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının öbür bir önemli sebebi de rastgele bir çalma vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları muhtevain kolay açılabilmektedir.

Sevdiklerimiz ortada engel olan bu sistemleri bu şuurle inceden inceye uyguluyoruz. Firmamız bünyesinde mahir ve bilgili personelimiz sayesinde sizler sinein yaşam kurtacarak ve kalitesi ile yıllarca eskimeyecek yangın kapısı sistemleri uygularız.

Yangın vakaları biryoğun yapıda en pıtrak kontralaşılan ve tehlikeli tehlikelere hat harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün hayat ve çaldatmaışma alanlarında güvenliğin yangın kapısı sağlanması amaçlanır.

Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kat özelliği sayesinde alevlerin denetleme altına kırmızıınmasında bindi evet ve yangının yayılmasını engeller.

Şirketimiz ile kurduğunuz ihtimam ilişkisi kapsamında, lazım dijital zemin ve iletişim vesaitı üzerinden, gerekse elden paylaşacağınız ferdî verilerinizin meselelenmesi ve 6698 Skorlı şahsi Verilerin Korunması Kanunu ve dayalı yasal mevzuatın gereklerinin namına getirilmesi bakımından bilgi sorumlusunun kimliği bayağıdaki gibidir:

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page